Header Ads

ad728
  • Son Haberler

    Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhuriyet ve Cumhurbaşkanlığı Koşuları'nda heyecan doruğa ulaştı - Serkan TALUER











    Cumhuriyet ve Cumhurbaşkanlığı Koşuları Heyecanı





    Cumhuriyet ve Cumhurbaşkanlığı Koşuları Heyecanı



    Cumhuriyetimizin 100. yılında, 28 Ekim Cumartesi günü 75. Yıl Ankara Hipodromu'nda düzenlenen Cumhuriyet ve Cumhurbaşkanlığı Koşuları, büyük bir heyecana sahne oldu.







    Cumhuriyet Koşusu'nu Deniz Efe kazandı


    1600 metre çim pistte gerçekleştirilen Cumhuriyet Koşusu'nda, 3+ yaşlı safkan Arap atlarının mücadelesi nefes kesti.



    Arif Çelik'in sahibi olduğu, Anadolu Tarım İşletmeleri yetiştirmesi Deniz Efe (Altaha - Ahubere / Caş), jokeyi Ahmet Çelik ile yarışı 1.45.86'lık dereceyle kazanarak 8. Grup 1 galibiyetine imza attı.



    Fırat Turan tarafından antrene edilen 4 yaşındaki kır at, son olarak Kanuni Sultan Süleyman Koşusu'nu (G1) kazanma başarısı göstermişti.







    Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nu Taylolo kazandı


    2400 metre çim pistte gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nda, 3+ yaşlı 12 safkan İngiliz atı ter döktü.



    Hikmet Ayna tarafından yetiştirilen ve Bayram Tanrıverdi'nin sahibi olduğu Taylolo (Three Valleys - Güllüzar Sultan / Dehere), jokeyi Ayhan Kurşun ile yarışı 2.28.10'luk dereceyle kazanarak pist rekoru kırdı.



    Erhan Dıblen tarafından antrene edilen 3 yaşındaki doru erkek tay, son startında İngiliz taylarının klasik mücadelelerinden Ankara Koşusu'nu (G1) da zaferle noktalamayı başarmıştı.








    Cumhuriyet ve Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nda kazananlara kupaları verildi


    Cumhuriyet ve Cumhurbaşkanlığı Koşuları'nın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahiplerine kupaları takdim edildi.



    Cumhuriyet Koşusu'nu kazanan Deniz Efe'nin sahibi Arif Çelik'e kupasını Ankara Valisi Vasip Şahin takdim etti.



    Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nu kazanan Taylolo'nun sahibi Bayram Tanrıverdi'ye kupasını da Ankara Valisi Vasip Şahin verdi.



    Törene Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkanı Ebubekir Gizligider, Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı, Genel Sekreterimiz Ahmet Özbelge ile Yozgat Milletvekili ve Kulübümüz Asli Üyesi Lütfullah Kayalar da katıldı.






    Cumhuriyet ve Cumhurbaşkanlığı Koşuları, Türk at yarışçılığının en önemli mücadeleleri arasında yer alıyor. Her yıl 75. Yıl Ankara Hipodromu'nda gerçekleştirilen bu koşular, binlerce yarışseverin katılımıyla gerçekleşiyor.



    Bu yılki koşularda, Deniz Efe ve Taylolo isimli safkanlar, büyük bir başarı elde ederek kazandıkları Grup 1 mücadeleleriyle tarihe geçtiler.



    Cumhuriyetimizin 100. yılında düzenlenen bu koşular, Türk at yarışçılığının 100 yıllık geçmişini ve geleceğini temsil ediyor.




    © Serkan Taluer.









    Hiç yorum yok

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728